
Biliyoruz ki Davul(Bateri) bir parçanın soundunu oluşturan en önemli enstrumanların başında geliyor.Özellikle Rock Müzik ve türevlerinde neredeyse sadece kick ve snare(trampet) tonlamalarını değiştirerek parçanın genel soundunu değiştirebiliyoruz.
Davul kaydı yapılırken muhakkak davul setinin tüm parçalarının doğru mikrofonlanması gerekecektir fakat, soundun ana hatlarını oluşturan kick ve trampet mikrofonlamasına daha çok özen göstermek gerekiyor. Trampet mikrofonlaması yapılırken mikrofonun; diğer davul seti parçalarına olan uzaklığı (özellikle hı-hat), trampete olan uzaklığı ve açısı, özellikle trampete üstten bakan mikrofon ve alt kısımdaki kort teli bölgesini gören mikrofonların birbirinden etkilenmeyecek şekilde (faz-phase) pozisyonlandırılması, kayıt esnasında soundun doğru bir şekilde alınmasını sağlayacaktır.
Yukarıda bahsettiğim gibi davulun tüm aksamlarının mikrofonlanması ve her birinin ayrı ayrı tonlanması gerekmektedir. Günümüzde bunu çeşitli digital ya da analog mikserlerle tonlayıp kayıt alabildiğimiz gibi bir de multitrack(çok kanallı) ses kartlarıyla da ham sesi bilgisayarımıza aktardıktan sonra mikserle yaptığımız tonlamaları, dinamikleri bir DAW(digital ses kayıt yazılımı) ile de yapıp düzenleyebiliriz. Ve günümüzde en çok kullanılan davul kayıt tekniği de ikinci söz ettiğim gibidir.